Brasiliansk voksing

Brasiliansk voksing er en behandling som er blitt mer og mer vanlig de siste årene, og kvinner i alle aldre tar behandlingen. Lurer du på hvordan behandlingen foregår får du svarene her.

Brasiliansk voksing er en behandling der alt hår nedentil fjernes. Noen ønsker å la en liten strek med hår stå igjen, men det er vanligst å fjerne alt.


Har du barbert deg må du spare hårene i ca. 2 uker, eller til de er 7 – 10 mm lange før de kan fjernes. Har du ikke barbert deg og hårene er lenger enn dette vil terapeuten stusse dem slik at de ikke er for lange. 

Når du kommer til behandling vil du bli vist inn på behandlingsrommet der du tar av deg bukse og truse. Du får en intimserviett til å vaske deg med. Terapeuten vasker over området som skal vokses med klorhexidin og har som regel på pudder for å få huden helt tørr. Pudderet skåner også huden mot voksen. 

Terapeuten har to typer voks å velge mellom. Den ene typen smøres på i tynt lag og rives av ved hjelp av en strips. Den andre voksen smøres på i tykkere i lag og stivner, og så rives voksen av. Denne er mildere mot huden og brukes på de mest sensitive områdene. 

Resultatet av voksingen er en glatt og hårløs hud. Når hårene begynner å vokse ut igjen er de myke uten «sjeggfølelsen» du får ved barbering. Når behandlingen er over smøres det på en beroligende og vekstreduserende krem. Denne virker også helende på huden. Vi anbefaler at du bruker denne kremen hjemme i dagene etter behandlingen. Du bør og bruke peeling eller Peel pads mellom behandlingene for å forebygge inngrodde hår. Dette må du ikke gjøre før minst to dager etter behandlingen. 

Du ligger på ryggen under hele behandlingen. Helt til slutt må du løfte opp bena slik at terapeuten kommer til helt bakerst.

Rett etter behandlingen kan det være lurt å gå med luftige klær i minst 24 timer, og gjerne uten truse de første timene. Det kan og være lurt å ikke bruke syntetisk stoff i trusene. Du bør unngå sol og offentlige bad det første døgnet.
Etter de første behandlingene kan det sitte litt hår igjen, men det vil bli bedre etterhvert, så lenge du ikke barberer deg i mellom behandlingene.


Det går fint an å ta brasiliansk voksing selv om du har mensen, men da må du bruke tampong. Under mensen kan behandlingen være litt vondere enn ellers. Det kan den også være hvis du har sovet lite, er syk eller stresset. 

Er du gravid bør du ikke ta brasiliansk de siste 6 ukene før termin. Ved herpesutbrudd utfører vi ikke brasiliansk. 

Er det noe mer du lurer på er det bare å kontakt. Våre terapeuter er erfarne og har drevet med brasiliansk voksing i flere år. 

Dette innlegget ble publisert i Hårfjerning og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s