Gode tips til påskehuden!

Nå er det ikke lenge til påske, og vi drømmer vel alle om strålende sol fra en skyfri himmel.


For mange sklir de daglige hudpleierutinene ut når de har fri, men enten du skal til fjells, til sjøs, syden, eller bare være hjemme bør du stelle godt med huden din. Rens huden din hver kveld, og du trenger ikke vente til du skal legge deg. Gjør det gjerne når du er ferdig med dagens aktiviteter, og ikke er for trett. Bruk et serum morgen og kveld under kremen din for ekstra god effekt.
Her får du noen flere tips om hvordan du tar vare på huden i ferien.

På fjellet
I år er påsken sen og sola vil være sterk. Etter en lang vinter er det veldig viktig å beskytte huden mot de skadelige effektene av sola. Solkrem med høy faktor, minst 30, er et must. Smør deg flere ganger i løpet av dagen, og smør deg selv om det ikke er strålende sol. Snøen reflekterer strålene og gir ekstra effekt av solstrålene.

Babor har solkremer med SPF 30 og 50, og solstift til lepper, nese eller ører med SPF 50

Elizabeth Arden PROs Triple Action Protector har SPF 50 og inneholder DNA-reparerende ingredienser

Dersom vi ikke er så heldige å få drømmeværet i påsken må du huske å beskytte huden mot vær og vind med en god kuldekrem. Å komme fra ei god, varm hytte og ut i vind og minusgrader er en påkjenning for huden, og den trenger å bli «kledd på» med en beskyttende krem. Husk også en god leppebalm til leppene, gjerne med solfaktor.

Winter Protect Cream fra Babor

Elizabeth Arden PROs leppebalm med SPF 30

Når du er tilbake etter skituren bør du smøre deg med en After Sun krem for å kjøle ned og berolige huden. Ha gjerne på et godt serum og ei pleiende maske. Husk å rense huden først.

Mange opplever å få skituren ødelagt av vonde gnagsår. For å unngå dettte anbefaler vi å bruke Gehwols Footcream som forhindrer gnagsår. Denne skal ikke smøres inn, men ligge i et 2-3 mm tykt lag på huden. Oppå denne er det et godt tips å bruke en nylonstrømpe, og så ullstrømper.

Footcream er super for deg som lett får gnagsår

På sjøen
For deg som skal på båttur i påsken gjelder mange av de samme rådene som for de som er på fjellet; høy solfaktor er viktig. Sjøen reflekterer solstrålene og gir ekstra virkning. På sjøen er det kanskje ikke minusgrader, men vind og sjøsprøyt tar også på huden, så husk derfor å bruke en beskyttende krem.


I Syden
Mange pakker bikinien og setter kursen mot sydlige breddegrader i påsken. Før du reiser kan det være smart å skrubbe kroppen med en god peeling for å få vekk døde hudceller. Da får du en jevnere og finere brunfarge. Føler du deg bleik og gusten er et selvbruningsprodukt en enkel og grei måte å fikse det på. Smør deg godt med body lotion først for å unngå tørre flekker som trekker til seg mer selvbruningsprodukt.
Husk at et selvbruningsprodukt og brunfargen det gir ikke beskytter mot sola, så ikke glem solkremen.

pHenomenal Mousse fra Vita Liberata er enkel å påføre

Som på fjellet et det viktig å bruke høy solfaktor for å unngå solbrenthet, og for å forebygge hudaldring. Etter en dag på stranda er det viktig å smøre seg med After Sun produkter.

Når man skal ut og reise er det greit å slippe å dra på store flasker eller krukker med produkter, og vi har mange flotte reisepakninger med produkter i reisestørrelser.

Elemis har forskjellige reisesett i flere prisklasser

I byen
Selv om det er mange som reiser bort i påsken er det også mange som blir hjemme. Kanskje blir det en tur på uterestaurant? Eller kanskje blir det våronn i hagen og grilling på terassen? Her gjelder det samme som på fjellet, sjøen eller i Syden, husk solfaktor!

Babors Sun Make-up med SPF 50 kan brukes som foundation, og vi kaller den bare for «Hansen hjørna-kremen»

På party
Enten du er her eller der i påsken, er sjansen for at det blir et selskap eller en fest stor. For å stråle på festen anbefaler vi en askepottampulle fra Babor og en herlig dukmaske fra MaskerAide.

MaskerAide-maskene er rimelige, og enkle å bruke

For ekstra glød og en solkysset hud er bronzerne fra bareMinerals, Invisible Bronze, flotte. De finnes i to farger og brukes der sola treffer ansiktet; kinnben, pann og nese. Påfør den med børste oppå foundation.


Hjemmespa
Når man har fri og god tid er det herlig å lage til et hjemmespa sammen med barna, mannen eller venninner. Eller du kan gjøre dette alene i fred og ro, og bare nyte og slappe av. Et hjemmespa kan gjøres enkelt, eller du kan lage til spa for både ansikt, hender og føtter.

Finn fram alt du trenger av produkter og tilbehør. Tenn stearinlys og sett på avslappende musikk. Er det ikke barn tilstede kan det være herlig med noe godt i glasset. Har du med barn er det et litt ekstra luksus og servere et alkoholfritt alternativ i stetteglass, og gjerne med paraply og annen pynt.


Start med å rense huden med et mildt renseprodukt. Deretter bør huden peeles før du masserer inn et serum. Legg så på en maske, og mens den virker kan du f.eks bruke en peeling på hendene før du smører negler med negleolje og avslutter med en god håndkrem.

Replenishing Mask gjør huden strålende og gjennomfuktet

Føttene er ofte en neglisjert kroppsdel, så hvorfor ikke la dem også få en god behandling. Sett dem i fotbad, 5-8 minutter. Fil hard hud og klipp og fil neglene. Du kan også bruke en peeling på føttene for å få vekk døde hudceller. Tilslutt smører du føttene med en nærende fotkrem.

Gehwols Herbal Bath myker opp og smører huden

Kos deg masse, og ha en riktig god påske!

Dette innlegget ble publisert i Tips og triks og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s