Derfor er det viktig å rense huden

Å rense huden er kanskje det viktigste du kan gjøre i din daglige hudpleie. En god rens av huden legger grunnlaget for en sunn hud, og gir et flott grunnlag for make-up.

I løpet av dagen skiller huden ut avfallsstoffer, talg og svette. Den utsettes for forurensing som støv, eksos og andre miljøfaktorer. Mange av oss bruker også make-up, og alt dette er det viktig å få fjernet. En god rens fjerner også døde hudceller. Dersom du bare bruker vann vil du ikke få vekk alt siden vann ikke løser opp fett. Porene kan tilstoppes og gi grunnlag for urenheter som sorte prikker og kviser.

Det er spesielt viktig å rense huden på kvelden slik at du får vekk alt som legger seg på huden i løpet av dagen. Bruker du make-up bør du rense huden to ganger. Den første gangen for å fjerne make-upen, og den andre for å rense huden.

Vi anbefaler også at du renser huden om morgenen for å fjerne svette, talg og avfallsstoffer som huden har skilt ut i løpet av natta.

Bruker du serum og kremer på en urenset hud vil de ikke trekke like godt ned i huden som på en nyrenset hud, og vil defor ha ca. 75% mindre effekt på huden.

Det er viktig å velge rette renseprodukt til din hudtype. Det finnes masse forskjellige renseprodukter, og det er ikke alltid like lett å velge. Det er også viktig å velge en renserutine man klarer å gjennomføre. Noen vil ha det enkelt, og la det gå raskt, mens andre liker en mer omstendelig rutine.

Innarbeid rensing av huden til en vane på lik linje med tannpuss. Det tar ikke mange minuttene, og som resultat får du en friskere og sunnere hud med ekstra glød.

Her er en oversikt over forskjellige typer renseprodukter, men mange renseprodukter kan brukes av flere hudtyper. Få hjelp av en hudpleier til å finne det rette produktet til din hud.

• Rensemelk: brukes gjerne til en normal hud uten problemer.

• Rensekrem: er rikere enn rensemelk og passer gjerne bedre til en tørrere hudtype.

• Renskeskum: anbefales til en normal til fet hud

• Renseolje: anbefales vanligvis til en tørr hud, men enkelte oljer som Babors Hy-Øl kan brukes av alle hudtyper

• Rensegele: brukes til en fet hudtype

• Rensebalm: passer de fleste hudtyper

• Micellar water: er milde renseprodukter som passer til en sensitiv hud, og trenger ikke vaskes av med vann.

• Tonic: eller ansiktsvann brukes etter renseprodukter for å stabilisere hudens pH-verdi.

Øyesminkefjerner: Huden rundt øyepartiet er tynnere og mer sensitiv enn huden i resten av ansiktet. Vi anbefaler derfor at du bruker en øyesminkefjerner til øynene. Fukt bomullpads med øyesminkefjerneren og hold dem over øynene i noen sekunder. Stryk deretter forsiktig for å fjerne make-upen. Ikke gnikk eller vær for hardhendt.

Slik bruker du renseproduktene

Påfør riktig mengde på ansikt og hals. Du får ikke bedre effekt av å bruke mye produkt, så prøv deg fram til hvor mye du trenger. Masser med hendene i et par minutter. Husk halsen, hårfestet, og ta gjerne litt ekstra nøye rundt nesen. Noen renseprodukter skal masseres med fuktige fingre.

Vask av med svamper, kluter eller bomullpads. Bruker du mye make- up bør du rense to ganger. Etterpå går du over med tonic dersom du har det.

Etter at huden er renset påfører du serum, øyekrem, og dag-eller nattkrem.

Trenger du hjelp til å finne rett renseprodukt kan du komme innom oss, så hjelper vi deg.

Dette innlegget ble publisert i Tips og triks og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s