Solbeskyttelse

Nå er våren her, og med den sterkere sol. Det er viktig å beskytte seg mot solens stråler hele året, og spesielt viktig i sommerhalvåret.

Solstråler på huden er godt for oss, men kun dersom vi følger solvettregler og beskytter oss. Det gjelder å nyte sola på rett måte. Sola har mange positive virkninger som at vi blir brune, den gir oss energi og gir D-vitamin mm. I tillegg til disse positive effektene har solstråler også negative effekter, og spesielt på huden.
Den verste effekten solstråler kan ha på huden er hudkreft og føflekkreft. Mindre farlige effekter er aldringstegn som linjer, rynker, mindre spenst, betennelser og pigmentforandringer.

I sola finnes det både UVA- og UVB-stråler. UVB gjør oss solbrent, stimulerer til økning av pigment i huden, og i tillegg hjelper huden med å produserer D-vitamin. UVA-strålene trenger lenger ned i huden og er de som forårsaker hudaldring. 

Nå inneholder nesten alle solprodukter både UVA- og UVB-beskyttelse, men for å beskytte huden mot hudaldring bør de også inneholde ingredienser som antioksidanter, betennelseshemmende ingredienser, og ingredienser som beskytter mot hyperpigmentering og nedbrytning av kollagen og elastin.

Det er også viktig å velge riktig SPF eller solfaktor. SPF er et mål på solfilter i produktet og sier noe om hvor godt solproduktet beskytter mot UVB-stråling. SPF-tallet betyr hvor lenge du kan være i sola uten å bli solbrent sammenliknet med ubeskyttet hud. Vi anbefaler at du alltid bruker minst SPF 30.

Solprodukter kan inneholde to typer filter, fysisk og kjemisk. De fysiske filtrene fungerer som et slags speil og reflekterer bort solstrålene. De kjemiske filtrene absorberer strålene og uskadeliggjør dem.

Slik bruker du solkrem riktig:

  • Smør deg før du går ut i sola. Gjerne så mye som 30 minutter før.
  • Bruk nok solkrem. De fleste bruker for lite.
  • Smør deg ofte, minst hver 2. – 3. time.
  • Ikke bruk gammel solkrem.

Dette innlegget ble publisert i Tips og triks og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s